Sommarkonsert på Tomarps kungsgård

För att höra bra musik får man ibland bereda sig på att resa. Igår tog Ingrid (en av mina allra äldsta – dock ej i ålder – sångarkompisar) och jag bilen västerut till Tomarps Kungsgård. På den fantastiska innergården på barockgodset serverades det både smaskig buffé och musik av yppersta klass – Esbjörn Hazelius Band.

Att lyssna på hans undfundiga texter och melodier skapar två reaktioner. Den första är ”Ooo, vad inspirerande! Nu ska jag hem och spela ännu mer på min tenorgitarr” och sen kommer den andra ”Fy faan, va bra dom är! Det är lika bra jag ger upp…”

Som tur var vann den första reaktionen över den andra och när jag kom hem hade jag två nya visor som vispade runt i skallen. Två textidéer som jag ska ge några dagar att mogna innan det blir melodi på dom.

På vägen hem kom Ingrid och jag att prata blekingska diktare och upplevde en gemensam skam i hur lite vi kan om Harry Martinsson. Vi gav varandra en gemensam sommarläxa. Vi ska läsa Nässlorna blomma och sen ska vi välja var sin dikt av Harry och tonsätta den. Vart kan detta månne leda….?

Följde dom månne ljudet av Jonas säckpipa...?

Detta inlägg publicerades i Folkmusik, Konserter, Sång, Visor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s