Årets Korrö är till ända…

… och i år har jag blivit mer inspirerad än nånsin. Trots regnstormen som utbröt under lördagen fanns det några härliga höjdpunkter som gett mig energi att gräva vidare i mitt material, harva vidare på tenorgitarren och funderat på kommande musikprojekt.

Medeltida ballader fick ta en del plats. Dels träffade Lisa, Kristin och jag Gunnar Nordlinder över en kopp kaffe när regnet drev oss in restaurangen. Där bytte vi visor och ballader med varandra och vi fick med oss bl a en version av Agneta och havsmannen. Gunnar höll, tillsammans med Marie Länne Persson och Karin Pettersson, morgonens workshop i balladsång- och dans, och resultatet visades upp på logen vid midnatt. Jag fick för andra året i rad den härliga äran att leda balladdansen. Jag tror vi slog rekord i år. Det var NÄSTAN omöjligt att röra sig på dansgolvet. Underbart!

Musik från östra Europa inspirerar alltid med sin kraftfulla sång och spännande rytmer. Ukrainska gruppen Burdon blandade instrument och sång med suggestiva rytmer. Arren var fenomenala – för varje låt fanns det alltid något mer att ge… Det växte!

Finska kören Kiehinä sjöng blandade sånger, bl a ur den finsk-ugriska runotraditionen:

Helgens rysare stod Susanne Rosenberg för. Med sitt projekt Kurbits Reboot gjorde hon en 50 minuters  soloföreställning där sång, berättande och gestaltande vävdes samman med hjälp av rösten tillsammans med klockor, lörgök och en näve glitter… Jag blev tårögd…

Susanne Rosenberg - Kurbits Reboot

Jag hann också med en workshop i dulcimer/hummel, som hölls av amerikanen (med svenskt påbrå) Nils Casperson från NY, USA. Hummeln är ett intrument som jag aldrig har tittat närmare på och jag blev fascinerad av hur suggestivt det var och hur lätt man kan skapa melodier, komp och rytmer.

Lördagen blev i det regnigaste laget. Hoppades innerligt att det skulle bli uppehåll, men det ville inte ge sig. Efter att fått höra gamla godingar från Sågskäras 80-tal gav vi upp. Våra tält var mer än igenomregnade. Allt fick knökas ner i en sopsäck. Sen fortsatte vi spelmansstämman i Smöramåla. Där blev det champagne, suparvisor, fiol och basfiol och sömn i en varm torr säng…:-)

Detta inlägg publicerades i Dans, Folkmusik, Instrument, Kurser, Medeltida ballader, Sång, Visor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s