Julmusik från Blekinge

Nu är det äntligen dags! Lördagen den 4 dec, kl 15.30, blir en tanke verklighet. Under många år har vi funderat på att göra en blekingsk julkonsert. Vid åtskilliga tillfällen har det hänt att man snubblat över visor och låtar med julanknytning när man studerat blekingska musikuppteckningar. Och i år kommer äntligen den första julkonserten att bli verklighet.

Vi är fyra folkmusiker – Jörgen Axelsson, Carina Klein, Ingrid Björngreen Nilsson och så jag – som kommer att sjunga och spela på en lång rad olika instrument.

Vi kan utlova varianter av Den signade dag från Hoby sn, Staffansvisa från Farabol, en juljig (!) ur Carl Gustaf Tullbergs noter, en julschottis efter August Olsson (son till Ola Olsson) och så Alice Tegnér förstås. Bland annat en otroligt vacker och folklig tonsättning av Jeanna Oterdahls dikt När Jesusbarnet låg en gång. Och mycket mer…

Konserten håller vi i foajén i Musik i Blekinges lokaler på Landbron i Karlskrona. Precis i lagom tid mellan julhandel och glöggkalas. Entré: 80 kr. Välkomna!

Vill du hjälpa oss att sprida budskapet? Ladda ner filen nedan av affischen, skriv ut och sätt upp på närmaste anslagstavla. Tack för hjälpen.

Affisch att skriva ut >>

Detta inlägg publicerades i Folkmusik, Gig, Konserter, Sång, Traditioner, Visor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s