Stick to the concept….

I onsdags eftermiddag fick jag ett telefonsamtal från landshövdingsresidenset. Det skulle vara middag på kvällen och alldeles för sent hade man kommit på att man glömt boka någon form av framträdande. Så jag fick frågan om jag kunde komma och sjunga några blekingska visor.

Och visst kunde jag det! Varje tillfälle att få sprida traditionell blekingsk musik är värt mödan. Eftersom det var en middag tänkte jag att en festligare visa i alla fall skulle kunna vara på sin plats. Det fick bli en ekivok en om en präst, prästafrun och klockaren.

När jag var på plats en kvart innan kalaset började fick jag gästlistan i min hand och den visade sig innehåla minst fem präster med respektive, en organist samt civil-, bostad och samfundsministern Stefan Attefall.

🙂

Klockrent! Stick to the concept, tänkte jag. Och det blev ett lyckat framträdande, eftersom präster också är beskaffade med humor 😉

Förutom ”Vår präst” efter Maria Olsson från Jämjö, sjöng jag Spinnvisan efter Dorotea Wallin från Tving, polska efter Isabella Johansson från Rödeby och en egen tonsättning av en dikt Harry Martinsson.

Detta inlägg publicerades i Folkmusik, Gig, Konserter, Märkliga gig, Sång. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s