Troligtvis var lilla Rosa med…

Lördagen på Linköpingsfestivalen beredde en hel del inspiration. Nu tänker jag inte alls ge någon helhetsbild av festivalen. Det kan jag inte; jag insåg framåt natten att jag lyckats bese och belyssna bara några procent av det fantastiska utbudet.

Man ska ju hinna så mycket annat också; passa på att jamma med gamla kompisar (vi hamnade på damtoan…), bara sitta och snacka (vi hamnade i caféet med Anno 2010 som bakgrundsmusik…mumma!!), dansa lite (pols till Erik Røines mungiga i Rotundan) och faktiskt själv också ha konsert!

Vi – Bessman – hade vår konsert i Cupan på lördagseftermiddagen. En mycket balladkunnig publik hade samlats och vi njöt av varje sekund. Det blev en fantastisk konsert.

Grant så vet jag var den rike mannen bor...

En känga dock till festivalarrangörerna som inte tycks förstå hur sång är en egen genre, med massor av sångnördar som vill se så mycket sång det bara går och upptäcker att Bessman, Kraja och Ulrika Gunnarsson ligger i princip under samma två-timmars-pass. Stort MINUS! Det hade också till följd att inga av oss sångare kunde gå på varandras konserter!!

En annan av mina höjdpunkter under kvällen var Ragnhild Furebotten och hennes brassband och hallingdansare. En vansinnigt bra föreställning där den läckra kombinationen smakade särskilt gott. Ragnhilds fantastiska spelteknik kan man bara drömma om, men måste nog ge en ännu större eloge till det fantastiska brasset och framför allt tubaisten, som spelade skiten ur alla. Längtar nu efter att få dansa pols till en tuba!!

Se min Bambuser-sändning från Ragnhilds konsert!

Detta inlägg publicerades i Dans, Folkmusik, Gig, Sång, spelmansstämmor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Troligtvis var lilla Rosa med…

  1. Gun-Britt Smith Gustafsson skriver:

    Tyvärr missade vi Linköping i år! Eftersom vi var på en liten,men fantastisk festival med Fanömusik och annan dansk musik på Falster/Lolland. Vi hann också med att fira en dansk kompis födelsedag. Det vanliga problemet på festivaler är ju att man inte hinner med allt man vill se/höra, men man man blir förstås extra irriterad när allt inom en genre ligger på samma tid. Jfr Kulturnatten i Karlshamn! All folkmusik/dans var kl 20! Hur tänker dom? Eller inte…?

  2. astridss skriver:

    Inte, är nog svaret…tyvärr!
    Fänofestival låter otroligt spännande. Kanske är det dit man ska nästa gång….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s